Home»TV»Preporuka»Kako je Albert postao Ajnštajn… Serija “Genije” u aprilu na Nacionalnoj Geografili

Kako je Albert postao Ajnštajn… Serija “Genije” u aprilu na Nacionalnoj Geografili

5
Shares
Pinterest Google+
Genije/ Photo: Promo
Genije/ Photo: Promo

Iako njegova naučna dostignuća oduševljavaju generacije, veoma malo ljudi poznaje buran privatni život  Alberta Ajnštajna.

U nedelju, 23. aprila u 21:55 kanal National Geographic premijerno počinje prikazivanje serije “Genije”, prve igrane serije na ovom kanalu, koja prikazuje “kako je Albert postao Ajnštajn”, istražujući njegova  profesionalna dostignuća, ali i njegove nestalne, strastvene i kompleksne privatne veze.

Serija od 10 epizoda stiže iz Fox 21 studija i Imagine Television u izvršnoj produkciji dobitnika Oskara, Brajana Grejzera i Rona Hauarda.

“Kako to da me niko ne razume, a ipak me svi vole?”  (Albert Ajnštajn)

Genije/ Photo: Promo
Genije/ Photo: Promo

Serija “Genije”zasnovana je na knjizi “Ajnštajn – njegov život i univerzum” Voltera Ajzaksona.

U glavnu ulogu tumači Džefri Raš (“Kraljev govor”, “Pirati s Kariba”, “Sjaj”). U ostalim ulogama: Emili Votson u ulozi Ajnštajnove druge žene, Džoni Flin koji igra mladog Alberta, Samanta Koli, T.R. Najt , Set Gejbl i Vinsent Kartajzer.

Serija “Genije” prati Ajnštajnov uspon od skromnih početaka, kao imaginativnog, buntovnog mislioca, kroz njegovu borbu da bude priznat, sve do statusa svetske zvezde, kao čoveka koji je otključao misterije kosmosa svojom Teorijom relativiteta.

Duboko zaronivši u njegov život, serija prati svet Ajnštajnovih burnih emocija i bezosećajnosti u ličnom odnosu sa njegovom decom, dve supruge i različitim ženama sa kojima ih je varao.

“Ja nemam nikakav poseban talenat. Samo sam strastveno znatiželjan.” (Albert Ajnštajn)

Genije/ Photo: Promo
Genije/ Photo: Promo

Serija je snimana u Pragu, u Češkoj, gde je Ajnštajn živeo i predavao na početku karijere, i u njoj se pojavljuju svetske zvezde nauke s početka 20. veka, uključujući i Mariju i Pjera Kiri, Vilhelma Rendgena, Karla Junga, Vernera Hajzenberga i mnoge druge.

Svetsko premijerno prikazivanje serije “Genije” počinje 23.aprila 2017. godine u 171. zemlji i na 45 jezika.

Previous post

ANA SOFRENOVIĆ otvara izložbu "Budnost" Saše Montilja u Parobrodu

Next post

SVET JE DANAS OBOJEN U ZELENO: I Beograd slavi Dan Svetog Patrika, evo i kako...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *