Home»Film»POLITIČKI OBOJENA DODELA SPIRIT NAGRADA: “Moonlight” Berija Dženkinsa je najbolji “niskobudžetni” film

POLITIČKI OBOJENA DODELA SPIRIT NAGRADA: “Moonlight” Berija Dženkinsa je najbolji “niskobudžetni” film

4
Shares
Pinterest Google+
Moonlight/Photo: Promo
Moonlight/Photo: Promo

Film “Moonlight” Berija Dženkinsa osvojio je šest priznanja, uključujući i ono za najbolji dugometražni film, na dodeli Nezavisnih Spirit nagrada u subotu uveče u Kaliforniji.

Dženkinsov film o odrastanju osvojio je svaku nagradu za koju je bio nominovan na 32. izdanju Nezavisnih Spirit nagrada, održanom dan uoči ceremonije dodele Oskara. Film je između ostalog dobio nagradu za režiju, scenario, kameru i montažu.

Takođe je dobio nagradu “Robert Altman” za ukupnu filmsku glumačku postavu.

– Mislim da ‘Moonlight’ postoji zbog svoje inkluzivnosti – rekao je Dženkins u izjavi okružen svojim afroameričkim glumcima i producentima.

Na opuštenoj ceremoniji održanoj u subotu uveče u Santa Moniki često je bilo politički obojenih izjava. Glumac Kejsi Aflek, koji je osvojio nagradu za najboljeg glumca za film “Manchester by the Sea”, nosio je majicu sa rečim “ljubav” na arapskom.

– Politika ove administracije je odvratna i neće trajati – rekao je Aflek kada je primao nagradu. Iza scene govorio je o “bujici zastrašujućih vesti koje svakodnevno dolaze iz Vašingtona”.

Neki filmovi sa najviše nominacija za Oskara nisu konkurisali za Spirit nagrade gde mogu da uđu u konkurenciju samo filmovi koji su koštali 20 miliona dolara i manje, tako da je diskvalifikovan favorit za Oskara “La La Land”.

Međutim, ove nagrade su dobra najava za Oskara, poslednja tri dobitnika za najbolji film na Spirit nagradama osvojili su i Oskara za najbolji film, a to su “Spotlight”, “Birdman” i “12 Years a Slave”.

Za najbolju glumicu nagradjena je Izabel Iper za film “Ona” koja je pobedila Natali Portman i Anet Bening.

Za najbolji prvi dugometražni film i najbolji prvi scenario nagrađen je film “The Witch” Roberta Egersa.

Najbolji dokumentarni film je “O. J: Made in America”, a najbolji film na stranom jeziku je “Toni Erdman” Marene Adee.

Nagrada “Kasavetis” za najbolji dugometražni film napravljen za manje od 500.000 dolara dodeljena je korejskoj drami o gej imigrantima “Spa Night” Endrua Ana.

HL/Izvor: Beta

Previous post

TRAMP SE SAD NASLAĐUJE: Dokumentarac o Hilari Klinton pobrao skoro sve Zlatne maline

Next post

Žestoka frka oko mogućeg novog albuma AC/DC sa Ekslom Rouzom, oglasio se čak i "ničim izazvan" Brus Dikinson…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *