5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/Photo: facebook@davidbowie
Dejvid Bouvi/Photo: facebook@davidbowie

Dokumentarni film “David Bowie: The Last Five Years” premijerno će biti prikazan danas na  kanalu BBC 2, dan pre pevačevog rođendana i gotovo tačno godinu dana posle njegove smrti.

The Guardian piše da u dokumentarcu režiser spota “Lazarus”, Johan Renk tvrdi da je Bouvi zapravo otkrio da ima smrtonosni kancer tek kada je bio na polovini snimanja spota, u novembru 2015.

– Dejvid je rekao: ‘Samo želim da imam jednostavan, običan spot’ – priseća se Renk u filmu.

– Odmah sam rekao ‘pesma se zove Lazarus, trebalo bi da bude u krevetu’. Za mene to mora da ima biblijski aspekt… nema veze sa tim što je on bolestan.

– Kasnije sam saznao, nedelju dana posle snimanja, da mu je rečeno da je gotovo i da su počeli poslednji tretmani. Tada je i sam saznao da bolest pobedila – nastavio je režiser.

Poslednji album Dejvida Bouvija “Blackstar”, snimljen je početkom 2015. i smatra se “oproštajnim poklonom” za fanove, ali ove nove tvrdnje bacaju drugačije svetlo na tu priču.

U međuvremenu, specijalni koncert organizovan je ovog vikenda da bi se obeležio Bouvijev rođendan u Brikston Akademiji – uz njegovog prijatelja Gerija Oldmena i još 30 muzičara koji su sarađivali sa legendarnim muzičarem tokom karijere.

Izbor: The Guardian

Previous post

DA LI ZNATE ŠTA JE KULT KANDOBLE? Dokumentarni film "Mogu li da uđem" Koštane Banović 12. januara u DKSG

Next post

Vlatko Stefanovski svira u Kragujevcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *