Home»Muzika»Homeland»“Danas će se desiti nešto lepo” novi singl i spot Obojenog programa

“Danas će se desiti nešto lepo” novi singl i spot Obojenog programa

7
Shares
Pinterest Google+
Obojeni program/ Photo: Jovan Milinov Toba
Obojeni program/ Photo: Jovan Milinov Toba

“Danas će se desiti nešto lepo” poručuje Obojeni program novim singlom i spotom, a pred koncerte koji ih očekuju u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu.

Spot je radio dugogodišnji saradnik benda Jovan Milinov Toba, a novom pesmom Obojeni program najavljuje i novi album.

Obojeni probram/ Photo: Facebook @ObojeniProgram

Karijera duga skoro četiri decenije...

Obojeni program je alternativna rok grupa iz Novog Sada, osnovana 1980. godine. Bend je pionir srpske alternativne rok scene koji se od samog početka nametnuo kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom. Branislav Babić Kebra i OP kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Obojeni program su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Bend je takođe poznat po tome što daje čudna imena svojim albumima, što je kasnije objašnjeno činjenicom da početna slova svih studijskih albuma formiraju akronim njihovog grada.

– Odlična pesma! Jedva sam čekao da je pustimo u život! Svašta se dešava u njoj i nadam se da će se ljudima dopasti – kazao je Branislav Babić Kebra i dodao – Što se predstojećih koncerata tiče – razmena pozitivne energije sa publikom je najuzbudljivija stvar u muzici, pa se tome, naravno, radujemo! Sviraćemo i novije i starije pesme i sigurno će biti zanimljivo… Radost je deljiva.

Beogradski koncert benda Obojeni program je zakazan za 10. decembar u klubu Elektropionir,  zrenjaninski 16. decembra u Vinyl Bassic Cafeu, a novosadski 24. decembra u klubu The Quarter.

Previous post

Dan Džona Lenona u Muzičkoj kući Metropolis

Next post

Otišla trećina EXIT kapaciteta: Ulaznice razgrabilo 17.000 najbržih fanova!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *