Home»Muzika»OPASNO NAS TRESE NOSTALGIJA: Dugme i treći put napunilo Arenu

OPASNO NAS TRESE NOSTALGIJA: Dugme i treći put napunilo Arenu

5
Shares
Pinterest Google+

Po treći put za sedam dana Bijelo dugme nastupilo je pred prepunom Kombank Arenom i ponovo oduševilo beogradsku publiku.

Koncert je, za razliku od prethodna dva, počeo pesmom “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, a publika je od prvih taktova bila na nogama. Raspoloženje i energija, kako na sceni tako i u publici, čini se da su bili na vrhuncu i da je treći koncert ispraćen s naročitim emocijama. Izlazak Mladena Vojičića Tife na scenu s pesmom “Sanjao sam noćas da te nemam” ispraćen je ovacijama, a uUz pratnju gudača i hora, u sjajnom aranžmanu, Alen i Tifa otpevali su u duetu pesmu “Sve će to, o mila moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš”, što je bio jedan od najupečatljivijih trenutaka trećeg druženja sa Dugmetom.

Bijelo dugme: Photo: Luka Pilipović

Na kraju koncerta, izdavačka kuća Croatia Records i Jugoton Croatia Records dodelili su posebno priznanje Bijelom dugmetu za više od 100.000 prodatih primeraka diskova u ediciji The Ultimate Collection. Reč je o najbolje prodavanoj rok ediciji u regionu, u okviru koje je najprodavanije izdanje kolekcija hitova Bijelog dugmeta, pa je tim povodom  Goranu Bregoviću uručena prestižna platinasta nagrada.

Publika je potom dvaput vratila muzičare na bis, a koncert je završen neizbežnim “Đurđevdanom”, kojim se Bijelo dugme oprostilo od Beograđana.

Bijelo dugme: Photo: Luka Pilipović

Sa tri velika koncerta i tri pune Arene, Bregović i ekipa potvrdili su status Bijelog dugmeta kao jednog od najvećih kulturnih brendova bivše Jugoslavije, fenomena koji i dalje traje, osvajajući i nove generacije.

HL

Previous post

E OVO SE ZOVE ŠIRA SLIKA… Omoti čuvenih albuma smešteni u umetnički kontekst

Next post

OVAKO JE PRINS ZVUČAO 1982 GODINE: NA ALBUMU "PRINCE 4EVER" i dosad neobjavljena pesma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *