Home»Muzika»Kendi Dafler zatvara Nišvil 2017.

Kendi Dafler zatvara Nišvil 2017.

6
Shares
Pinterest Google+
Candy Dulfer/Photo: facebook@candydDulferofficial
Candy Dulfer/Photo: facebook@candydDulferofficial

Čuvena holandska sakofonistkinja Kendi Dafler zatvoriće svojim nastupom Nišvil džez festival 2017. godine

Kendi Dafler je tokom poslednje dve decenije u svetskim razmerama sigurno najistaknutiji instrumentalista lepšeg pola u domenu funk muzike i smooth džeza, ali i potvrda da izuzetno atraktivan izgled itekako ide zajedno sa vrhunskim talentom i kreativnošću.

Iz organizacije festivala poručuju da je “Nišvil uputio predlog Skupštini grada Niša da na nekoj od narednih sednica dodeli Kendi Dafler status počasne građanke grada Niša a zbog njenog doprinosa promociji Nišvila i Grada Niša – pre svega u svojoj rodnoj Holandiji”

Candy Dulfer/Photo: facebook@candydDulferofficial
Candy Dulfer/Photo: facebook@candydDulferofficial

Kendi je, prema rečima direktora Nišvila Ivana Blagojevića, u svojim mnogim medijskim nastupima promovisala jedinstvenost Nišville dzež festivala, koji je ove godine uticajni britanski Guardian svrstao u Top 10 evropskih dzež festivala.

Posebno je naglašavala atmosferu festivala, jedinstvenu publiku i gostoljubivost građana Niša. Direktor festivala kaže da se nada da će Skupština Grada Niša doneti pozitivnu odluku i da će titula počasnog građanina Niša Candy Dulfer biti uručena 13. avgusta na zatvaranju Nišvila.

Blagojević dodaje da su već počeli i dogovori da za ovaj specijalni nastup u Nišu Kendi dovede i specijalnog gosta, odnosno nekog od poznatih muzičara sa kojim je sarađivala tokom izuzetno bogate karijere.

Srpskoj, ali i svetskoj publici Kendi je svakako najpoznatija po neprevaziđenoj numeri  “Lilly was Here”, koju je snimila sa Dejvom Stjuartom iz dueta Eurythmics.

Previous post

STEREO BANANA DRMA VRAČAR: Niški "Trainspoting" u Božidarcu

Next post

Lovefest Experience i Džef Majls: svirka koja spaja generacije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *