Home»Pulse»Puls grada»Ment Festival stiže u klub Elektropionir

Ment Festival stiže u klub Elektropionir

3
Shares
Pinterest Google+

Klub Elektropionir biće domaćin MENT Showcase festivala iz Ljubljane na njihovoj MENT prizent turneji. Beogradska publika će imati priliku da 24. novembra uživa u nastupima slovenačkih bendova Koala Voice, Čao Portorož i mladog hip hop producenta Blaža. Cena ulaznica je svega 300 dinara, a biće dostupne samo na ulazu u klub.

KOALA VOICE

Koala Voice/ Photo: Claudi Sovre Mikelj
Koala Voice/ Photo: Claudi Sovre Mikelj

Koala Voice je četvoročlani bend iz industrijskog dela Slovenije. Sa svojom svežom mešavinom indi muzike i roka i popa 70-ih osvojili su srca i glasove na takmičenju slovenskih srednjoškolskih bendova 2014. godine. Iako je srednjoškolski period iza njih, Koala Voice nastavlja svoj put sa mnoštvom koncerata i nastupa kao što su EXIT, Eurosonic, Tallinn Music Week, Wild Mint in Russia, Reeperbahn, Waves Vienna, Waves Bratislava i još mnogih drugih evropskih festivala. Trenutno rade na svom drugom albumu, sa kojeg će u Elektropioniru izvesti neke od novih stvari.

ČAO PORTOROŽ

Muzika benda Čao Portorož se može okarakterisati kao jake i koncizne vinjete, u kojima se pank i indi gitar rok prepliću sa formama popa.

Čao Portorož/ Photo: Facebook @caoportoroz
Čao Portorož/ Photo: Facebook @caoportoroz

Sa jedne strane mogu se smatrati tribjutom alternativnog roka 90-ih, a sa druge predstavljaju new wave jugoslovenskog roka. Čao Portorož se služe “globalnim” jezikom, nekada pevajući na srpskom, nekada na slovenačkom, ili francuskom. Njihov performans je valovit talas blagih melodija i distorzivnih rifova.

BLAŽ

Blaž je producent bez klasičnih kompjuterskih limita. Prevashodno poznat kao talentovan mladi hip-hop producent pod imenom Dpek, kasnije se vraća na ime koje mu je dato po rođenju.

Blaž/ Photo: Facebook @blazpage
Blaž/ Photo: Facebook @blazpage

Ovaj put on će pružiti svoj eklektični pogled na elektronsku muziku, producirajući divlje priče sve od bouncing hip-hop-a do ambijentala, od vrckastih melodija pa sve do eksperimentalnih gličeva. Njegov drugi album “Don’t Listen To This”, izdat u martu, prikazuje njegovu raznovrsnost koja se uvek transformiše u ludi live action.

 

Previous post

YOUTUBE TOP 10, 22.11.2016.

Next post

POVRATAK U BOLJE JUČE: Novi maksi singl Branka Radakovića

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *