Home»Pulse»Najave»Legendarni bluz buntovnik u Metropolisu

Legendarni bluz buntovnik u Metropolisu

5
Shares
Pinterest Google+

Muzička kuća Metropolis obezbedila je Beogradu još jedan sjajan koncert, gostovanje jednog od najboljih bluz gitarista današnjice. Legendarni australijski gitarista, tekstopisac i pevač Gvin Ešton nastupa u MKM u ponedeljak, 21. novembra od 21h, ulaz je slobodan, pa je neophodno rezervisati mesto na vreme (063/237-020). 

Nikada se ne oslanjajući na određenu set listu ili matrice, Ešton oduva sve prisutne svojim majstorskim umećem na gitari sirovim i dinamičnim zvukom dok njegovi deskriptivni tekstovi pesama odražavaju dugogodišnje iskustvo koje je stekao obilazeći svet sa nekim od najboljih muzičara u poslu.

Kao Kit Ričard, kad ima dobro veče…
“The king of tone and feel” – Robert Plant
“A true blues player” – Johnny Winter
“One of the best blues guitarists since Stevie Ray Vaughan” – Krusher Joule – Kerrang, BBC
“Ashton plays like Keith Richards on a good night and that’s really saying something” – Vintage Guitar Magazine

Od teških “fuzz“ gitara, elektro/akustičnog bluza pa da “world music”, on je neprikosnoveni alternativni bluz buntovnik 21. veka, urezujući svoj znak u današnjoj sceni.

Veliki britanski bluzer, Toni Mekfi ovako je opisao Eštona:

 – On koristi svoje pedale tako dobro kao i mikrofon od usne harmonike – to je čista genijalnost. Uz bas bubanj i veliki razglas pravi ‘one-man’ bend koji je na putu jednog od poslednjih velikana Dustera Beneta.

Francuski magazin Guitar Part ga je 2001. godine nagradio 3. mestom na listi najboljih gitarista godine odmah iza Džefa Beka i Gerija Mura. Njegova dva uzastopna albuma su se našla na listi Amazonovih Top 100 albuma, a osvojio je i mnogo nagrada za album godine i album meseca. Billboard magazin ga zove najbolji južno-australijski doprinos bluz/rok scene.

HL

 

Previous post

MTV ADRIA TOP 20, 20.11.2016.

Next post

BREGA TO JOŠ MOŽE DVAPUT… Dugme ponovilo spektakl u Areni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *