Home»Kultura»BRAVO ZA N(A)S: Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019.

BRAVO ZA N(A)S: Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019.

4
Shares
Pinterest Google+

Novi Sad je proglašen za Omladinsku prestonicu Evrope, a odluka o tome doneta je u sredu u Varni u Bugarskoj.

– Posle pobede na izboru za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine Novi Sad je u Varni u Bugarskoj odneo još jednu pobedu i izabrani smo za Evropsku prestonicu madih 2019. godine. Dupla kruna za Novi Sad – rekao je Vučević.

Novi Sad je pre mesec dana u Briselu proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu, pa tako sada kao jedini u Evropi u isto vreme ima dve prestižne titule i Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope.

<>

EXIT Fondacija čestitala je svim mladima Novog Sada, ali i cele zemlje i regiona titulu Omladinske prestonice Evrope za 2019. Godinu.

“Ovo je veliki uspeh za naš grad da u samo jednoj godini postane Evropska prestonica kulture 2021. godine i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine. Time se Novi Sad, uz to što je domaćin jednog od vodećih evropskih festivala, i definitivno pozicionirao kao nezaobilazna destinacija u Evropi.

Ponosni smo na činjenicu da je EXIT Fondacija inicirala i vodila kandidaturu za Omladinsku prestonicu Evrope, ali još ponosniji na omladinske organizacije Novog Sada, koje su nastavile započet proces i doneli nam svima još jednu veliku pobedu. Posebne čestitke zato idu organizacionom timu OPENS-a koji je upornošću, inovativnošću i kreativnošću pokazao kako se bori za svoj grad”, saopštila je EXIT fondacija.

Headliner.rs

Previous post

Emiliana Torini objavila spot za pesmu "When We Dance"

Next post

"Crvenkapa" baletska predstava za decu u KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *