Home»Kultura»Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten

Milena Dravić dobitnica nagrade Dobričin prsten

3
Shares
Pinterest Google+
Milena Dravić/ youtube.com printscreen
Milena Dravić/ youtube.com printscreen

Nagrada Dobričin prsten za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Sedmočlani žiri je odluku o dodeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo — Dobričin prsten doneo tajnim glasanjem i to većinom glasova.

O terminu i mestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić biće naknadno saopšteni, navodi Udruženje dramskih umetnika Srbije u svom saopštenju.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 11 istaknutih glumica i glumaca, a osim Milene Dravić, nominovani su i Livija Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić. Žiri su činili glumci Jasna Đuričić, prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsednik žirija i Vojislav Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i reditelji Nebojša Bradić i Egon Savin.

Podršku dodeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. 

Izvor: Tanjug.rs

Previous post

DOBRA VOLJA I VELIKO SRCE, A GLAS… ZAR JE VAŽNO? Zvezde pevaju na humanitanim VIP karaokama!

Next post

Zavirite u stan Stonsa iz 1962. godine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *