Home»Pulse»Najave»“Nacija”, novi multimedijalni projekat grupe Vrooom

“Nacija”, novi multimedijalni projekat grupe Vrooom

3
Shares
Pinterest Google+

Posle dve godine uspešnih nastupa sa muzičkom predstavom “Dogvil”, koja je imala 57 igranja u punim salama širom Balkana i učešća na značajnim regionalnim festivalima, Vrooom ponovo nastupa u starom sastavu: Vanja Vukotić – vokal, Vladimir Marinković – bubnjevi, Jamal Al Kiswani – saksofon, Marko Grubić – bas gitara, klavijature, elektronika.

Novi projekat pod nazivom “Nacija” biće premijerno izveden 4. novembra u 21:00 čas u sali PMF-a u Kragujevcu, a za potrebe nastupa bendu će se priključiti i glumica Aleksandra Janković.

“Nacija” je umetničko-istraživački projekat čiji konačni rezultat treba da bude muzičko-scensko delo, koje uključuje video, film, pozorište, muziku i interakciju s publikom. Na formalnom planu, ovaj događaj izgleda kao projekcija igrano-dokumentarnog filma, čiji soundtrack uživo izvode četiri muzičara. Pored njih, u prostoru su i glumci koji igraju u interakciji sa snimljenim materijalom i publikom.

Photo: Facebook/ Vrooom
Photo: Facebook/ Vrooom

Ovaj tehnički izazovan i inovativan način izvođenja, značajan je za razumevanje osnovne teme kojom se projekat  “Nacija” bavi. Tema počiva na apsurdu činjenice da smo u 21. veku svedoci  munjevitog napretka nauke i tehnologije, a da su nam – bez obzira na to, životi i dalje organizovani u skladu sa idejama nacije i nacionalne države, definisanim dva veka ranije, pre industrijske revolucije i naučnih otkrića bez kojih ne možemo da zamislimo svoju svakodnevicu.

Ulaznice za ovaj događaj su u pretprodaji po ceni od 300 dinara, dok će na sam dan koncerta cena biti 400 dinara.

M.B.

Previous post

Kragujevački barmen pobednik Metaxa kupa

Next post

Omiljena tinejdžerska konferencija Teen Talk konačno u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *