Home»Pulse»Puls grada»Muzička omladina Beograda: Koncert povodom otvaranja 25. Internacionalnog festivala umetnika harmonike

Muzička omladina Beograda: Koncert povodom otvaranja 25. Internacionalnog festivala umetnika harmonike

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: zoutube.com printscreen
Photo: zoutube.com printscreen

Muzička omladina Beograda Vas poziva na koncert povodom svečanog otvaranja 25. Internacionalnog festivala umetnika harmonike koji se održava od 6. do 11. novembra ove godine u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” i holu Narodne banke Srbije.

Photo: meloman.ru
Photo: meloman.ru

Respektabilni umetnici na harmonici koji će biti gosti našeg grada dolaze iz Rusije, Kine i Finske i pobednici su najprestižnijih svetskih festivala za harmoniku.

Svečano otvaranje zakazano je za 6. novembar u 19:30 časova koncertom Ajdara Salahova (Rusija) u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”. Na programu su dela: Skarlatija, Rahmanjinova, Čajkovskog, Vivaldija, Lista i drugih.

Ajdar Salahov (1992)  je rođen u porodici muzičara i već sa dve godine je pokazao interes za harmoniku. Osnovno muzičko obrazovanje je stekao u gradu Elabuga u Tatarstanu nakon čega prelazi u Moskvu gde je završio muzički koledž “Šnitke” u klasi profesora Ledenjova. Dalje obrazovanje je nastavio na Ruskoj akademiji za muziku “Gnjesini” u klasi profesora Lipsa, a trenutno je student prve godine magistarskih studija.

Kao i ostali učesnici Festivala, i Salahov je svoj muzički potencijal dokazivao nastupima na takmičenjima mladih umetnika osvajajući mahom prve nagrade, kako u Rusiji tako i u inostranstvu.

Na našem Festivalu nastupa kao pobednik takmičenja u Moskvi 2015. godine. Pored učešća na takmičenjima Salahov ima i veoma bogatu koncertnu aktivnost. Kao solista i član kamernih ansambala nastupao je u Nemačkoj, Češkoj, Finskoj, Kini, Poljskoj i Bugarskoj.

Previous post

Dosta mu pisanja za Drejka i Kanje Vesta: Sampha najavio debi album "Process"

Next post

BILLBOARD + TWITTER TOP 10, 4.11.2016.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *