Home»Pulse»Najave»Džejms Karter nastupa na zatvaranju Pančevačkog Jazz Festivala

Džejms Karter nastupa na zatvaranju Pančevačkog Jazz Festivala

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Džejms Karter, vrhunski američki saksofonista i klarinetista, nastupiće  na zatvaranju 19. Pančevačkog Jazz Festivala, 6. novembra u 22:00 časa u Dvorani Kulturnog centra.

Uspon Džejmsa Kartera počinje krajem osamdesetih godina kada je počeo saradnju sa džez veteranom Lesterom Bovijem. Renome i slavu stiče u Njujorku radeći sa tadašnjim “mladim lavovima”: Džošuom Redmanom i Rojem Hargroveom. Tokom godina, postao je jedan od najvirtuoznijih muzičara svoje generacije. Američki DownBeat magazin ga je godinama proglašavao za najboljeg bariton saksofonistu na svetu mada je podjednako uspešan i na tenor saksofonu, sopranu i klarinetu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Karter je poznat po svojim neverovatnim nastupima i improvizacijama na bini tako da njegovi studijski radovi dobijaju potpuno novu dimenziju prilikom živog izvođenja.

Zbog specifične prirode sopstvenog  nastupa, Karter se najbolje oseća u malim postavama koje mu ostavljaju dovoljno prostora da iskaže svoju kreativnost i virtuoznost. Takav je i njegov trio koji dopunjavaju orguljaš Džerard Gibs i bubnjar Aleks Vajt, sa kojima će da nastupi na završnoj večeri pančevačkog festivala.

Previous post

REVIJA "ŠEKSPIRU U ČAST", na otvaranju "Hamlet" SNP iz Novog Sada

Next post

The Avalanches objavili video za pesmu "Because I’m Me"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *