Home»Muzika»DJ World»Od nezaposlenog inženjera do MTV zvezde: Kako je Branko iz Užica ostvario snove

Od nezaposlenog inženjera do MTV zvezde: Kako je Branko iz Užica ostvario snove

9
Shares
Pinterest Google+
Branko Kojundžić/Photo: facebook@DJ QB
Branko Kojundžić/Photo: facebook@DJ QB

Branko Kujundžić je nezaposleni inženjer informatike, a u svom gradu poznat je kao DJ QB.

Za pesmu i spot, koji se našao na programu najpoznatije muzičke televizije na svetu u septembru 2016, Branko je uradio aranžman i produkciju, a izvođač je autorka pesme Tanja Petrović, odnosno Tanya Petroff iz Sudrulice.

–  Tanja je snimila vokal koji je ukomponovan u spot kompletno urađen u Užicu, uz pomoć muzičkog producenta Yuria Lime iz Brazila. Sav posao trajao je devet meseci, počev od organizacije, preko muzičke produkcije, miksa, masteringa do snimanja i obrade vokala – kaže Kujundžić za headliner.rs.

“Unaware” koga autor žanrosvki predstavlja kao “progresiv haus” i peva o “nesvesnosti u ljubavi”, prikazala je MTV Adria, jedan od nekoliko MTV-jevih evropskih kanala, u emisiji “Videography”:

–  Tragao sam za nekim komercijalnim, melodičnim zvukom koji bi imao elemente progresiv hausa i EDM-a, a pritom sadržao ženski vokal. Cela ideja je bila da pesma bude propraćena vizuelno mada u početku nisam imao jasnu sliku. Iako nezaposlen, verovao sam u snove i tražio sam neki motiv. Do sada mi je to bila zlatna medalja koju sam nekada davno osvojio u vatrogasnom takmičenju. Gledajući u nju, kada mi je bilo teško, svhatio sam da mogu do još jedne medalje – ne u profesiji za koju sam se školovao, već u muzici – kaže DJ QB.

Ko je sve kriv za spot?

Branko Kojundžić/Photo: facebook@DJ QB
Branko Kojundžić/Photo: facebook@DJ QB

Branko ne zaboraavlja nikoga od ljudi koji su mu pomogli… – Oko muzičke produkcije i aranžmana pomogao je moj veliki drug iz Brazila Yuri Lima koji je odradio neverovatan deo posla, zatim je tu Trotil Team na čelu sa Markom Kostićem koji se potrudio da izorganizuje i odradi glavni deo video produkcije, zatim, naravno, Tanja Petrović koja je napisala tekst i snimila vokal. Taj vokal je adekvatno obradio Ivan Novitović poznatiji kao Dawn, koji je takođe uradio mastering. Masteringa je urađen kod Borka Đuričića, a spot snimljen u Foto Story studiju, svetlo smo pozajmili od prekaljenog snimatelja spotova i DJ-a Zorana Ristanovića. Što se tiče animacije i efekata tu je svakako bio od koristi moj brat Nikola. Fenomenalnu šminku je radio Boom Fresh. Što se tiče ekipe u spotu učestvovao je prvi tim iz plesnog kluba Lot Lorijen na čelu sa Bojanom Đerićem kao i Tamara Vasić. A treba spomenuti i Milivoja Stojića koji je dao njegov radio (koji je taličan izgleda), zatim Nemanju Cerovića za medijsku podršku na TV Lavu i Mladena Miljuša iz grupe Sharks Snakes and Planes.  

Branko ne krije da je MTV slava za njega ispunjenje dečačkog sna.

– Iskreno veoma sam zadovoljan samim pojavljivanjem na MTV-u. Na neki način sam ostvario dečački san i pojavio se na najvećoj muzičkoj televiziji trenutno. Nisam očekivao ovoliku pažnju, spot za svega dva dana imao više od 70.000 pregleda na jutjubu što je, rekao bih, pokazatelj da je pesma ispunila očekivanja. Naravno neću stati ovde, tek sada priča počinje – kaže Branko za headliner.rs.

M- Badjuk

Previous post

Udružili se ABBA i Sajmon Fuler: Spremaju digitalno iznenađenje

Next post

Moskva je sad čistokrvni hard rok: Samo da čujete kako zvuče u novom spotu…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *