Home»Knjige»“Nemanjići – Dva orla”, druga knjiga trilogije o Stefanu Nemanji

“Nemanjići – Dva orla”, druga knjiga trilogije o Stefanu Nemanji

0
Shares
Pinterest Google+

Knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji koja dolazi iz pera Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, autora bestselera “Kainov ožiljak”, naći će se u prodaji od 19. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs, na sajtu www.laguna.rs i na kioscima.

Plodove dugog rada na pripremi filmske priče ova dva vrsna pisca pretočili su u proznu formu. Tako je nastala višetomna povest o Nemanjićima, čija je prva knjiga “U ime oca” dugo na top-listi najprodavanijih knjiga.

U drugoj knjizi trilogije o Stefanu Nemanji ispričana je priča o ratniku koji je postao državnik. Vladar Raške države, veliki župan Stefan Nemanja je nakon dugog i iscrpljujućeg rata sa Vizantijom morao da se preda i pao je u zatočeništvo. U Konstantinopolju će otkriti novu mudrost, novu veru i novu nadu. Nakon sklopanja sporazum sa carem Manojlom, vratiće se svojoj porodici i državi. Braneći granice i osvajajući nove teritorije, manirom veštog i iskusnog državnika, Nemanja uspeva da stvori veću i jaču državu, ali nakon prevrata na carskom dvoru i dolaskom novih vladara u Vizantiji, slika sveta će početi da se menja.. U Rasu, dok lagano shvata da mu je sin miljenik Rastko neobično i nadareno dete, Stefan Nemanja se priprema za presudne događaje…

Knjiga “Nemanjići – Dva orla” je kao i prethodna “U ima oca”, ukrašena ilustracijama sjajnog slikara Dragana Paunovića.

Previous post

Stigo ćumur, pardon, Edo Maajka

Next post

Izložba "Šesir moj i francuske beretke" u Mikser Hausu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *