Home»Pulse»Puls grada»Vikend francuskog filma

Vikend francuskog filma

1
Shares
Pinterest Google+

doba-sazrevanja

U organizaciji Francuskog instituta u Beogradu i Doma omladine Beograda, 14. I 15. oktobra biće održan vikend francuskog filma pod sloganom: Doba sazrevanja. Cena ulaznice: 200 dinara.

Dobar film uvek je promena – promena glavnog junaka ili neočekivani obrt u priči. Dobar film uvek se bavi najintimnijim momentima svih nas – sazrevanje i suočavanje sa brutalnošću sveta jedan je od takvih momenata. Dobar film uvek ima dobre glumce, obeshrabrujuće zaplete i okrepljujuće rasplete.

Petak, 14. oktobar u 21:00 čas

“Uzdignute glave” (La Tête haute) u režiji Emanuele Berko. Igraju: Katrin Denev, Rod Parado. Nasilnog Melonija sudija za maloletnike šalje iz jedne u drugu instituciju. Njegova majka je neodgovorna, nestalna i nadrogirana. Oscilirajući između uspeha i padova, mladić se bori da se uzdigne iz užasne životne situacije.

Subota, 15. oktobar u 19:00 časova

“Papa Lumière” (2015.) u režiji Ade Luil. Igraju: Nijels Arestrip, Julija Koma. Žak i Safi, povratnici iz Abidžana, stižu u Francusku. On je iseljenički hotelijer, ona je njegova kćerka, meleskinja navikla da živi sa majkom. U prihvatnom centru imaće priliku da se možda i zavole.

Subota, 15. oktobar u 21:00 čas

“Fatima” (2015.) u režiji Filipa Fokona. Igraju: Sorija Zerual, Zita Anro. Fatima živi sama sa dvema kćerkama. Radi kao čistačica. Jednog dana pada niz stepenice. Sprečena da radi, Fatima piše na arapskom sve ono što nije mogla da kaže na francuskom kćerkama…

Nedelja, 16. oktobar u 19:00 časova

“Lep život” (La belle vie, 2014.) u režiji Žana Denizoa. Igraju: Zakari Šaserijo, Solene Rigo. Iv tajno živi sa dvojicom sinova. Pre deset godina ih je kidnapovao od njihove majke nakon što je izgubio starateljstvo. Dečaci odrastaju a neprestani beg ih lišava tinejdžerskih snova.

Nedelja, 16. Oktobar u 21:00 čas

“Beba tigar” (Bébé Tigre, 2015.) u režiji Ciprijen Vijal. Igraju: Armandep Palmende, Vikram Šarma. Beba tigar je zapravo sedamnaestogodišnji Mani. Dve godine živi u Francuskoj kao i svaki drugi tinejdžer. Ali, obaveze koje su mu poverili roditelji koji su ostali u Indiji dovešće ga u opasnost…

Previous post

Veče kratke priče sa Lejlom Kalamujić

Next post

Marvelov Doktor stiže u Srbiju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *