Home»Muzika»DJ World»IGOR GARNIER ZA HEADLINER: Za sve su “krivi” deda i – Milka Canić

IGOR GARNIER ZA HEADLINER: Za sve su “krivi” deda i – Milka Canić

4
Shares
Pinterest Google+
Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva
Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva

Jedan od headlinera ovogodišnjeg Šumadija festa u Kragujevcu biće i Igor Garnier.

Muzički  producent, DJ, kompozitor i aranžer ima 26 godina, armiju fanova i jedinstvenu životnu i profesionalnu priču. Jer, kako kaže, možda bi sve bilo drugačije da nije bilo njegovog – dede.

Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva
Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva

Prvi kreativni susret sa muzikom Igor je imao u šestoj godini, kada je počeo da svira klavir u muzičkoj školi. Kao vrlo uspešan pijanista sa nizom međunarodnih nagrada, on je odlučio da dovede svoje muzičko znanje na viši nivo. U muzičkoj školi studirao je muzičku produkciju, teoriju i klavir, što mu je pružilo opšte znanje o muzici. Nakon što je završio srednju muzičku školu, upisao se na Novu Akademiju Umetnosti na Evropskom Univerzitetu – smer Kompjuterska muzika.

– Ljubav prema muzici je ono sto me pokreće i to prenosim na pesme koje radim. Mogao bih da kažem da je moj deda sigurno najzaslužniji za sve. Upisao me je u muzičku skolu i vodio me je na časove klavira od šeste godine. Rano ujutro, uveče, po kiši, snegu. Nije mu bilo teško da mi pomaže tokom čitavog školovanja, jer je i sam izvrstan muzičar. A za pravac sam se opredelio sasvim spontano, samo je došlo, taj zvuk mi se uvukao pod kožu.

Jedva čekam Šumadija fest
U noći između petka i subote (14/15. oktobar) nastupićeš na Šumadija festu? Šta publika treba da očekuje? – Kao i uvek, potrudiću se da dam sve od sebe. Sa sobom nosim pozitivnu energiju, mnogo dobre muzike i jedva čekam da stanem na binu.  

Važiš za jednog od naših najpopularnijih DJ-eva. Kada si poželeo da baviš elektronskom muzikom?
– Prvi put sam se sreo sa elektornskom muzikom u srednjoj školi. Išao sam u srednju muzičku školu – smer muzičke produkcije, i za ispit smo imali zadatak da napravimo neku pesmu. Tada sam napravio svoju prvu numeru u ovom stilu.

Publici si prepoznatljiv po pesmi “Milka Canić”, ta koju si snimio i spot u kojem se gospođa Milka Canić i pojavljuje. Otkud ideja za to?
– Mislim da će me ta pesma pratiti uvek. Kada je izašla originalna numera sastava Duck Sauce, meni je glumica iz njihovog spota ličila na našu Milku Canić, i tako sam iz zabave samo za prijatelje i sebe napravio taj remiks. Nisam ni slutio da će postati toliko slušan. Vrlo brzo smo uradili i spot koji je rađen po uzoru na originalni i veoma  sam ponosan što se gospođa Milka pojavljuje u njemu.

Tvoj prvi CD “Belgrade People” je naišao na veoma pozitivne reakcije. Koja pesma je po tvom mišljenju obeležila ovaj album?
– To je definitivno numera “Biću tu” koju sam uradio u saradnji sa Minjom Samardžić.

Kada bi dobio izvrsnu ponudu za internacionalnu karijeru koja zahteva da odeš iz Srbije, da li bi prihvatio?
– Sasvim sigurno. Mislim da svaki muzičar ima želju da svoj rad i znanje nadogradi i proširi na druge prostore.

Otkrij nam najneobičnije mesto na kojem si do sada nastupao?
– To je definitivno moj studio, na snimanju spota za pesmu “Tako Dobro Je” koju sam uradio sa Gazda Pajom. Snimanje je trajalo 10 minuta, jer je video snimljen iz jednog kadra, a žurka je trajala oko 4-5 sati.

Pored brojnih gostovanja po klubovima nastupao si i na velikim muzičkim događajima kao što su Foam Fest u Beogradskoj Areni, koncert Fetboj Slima kao i nastup Bob Sinklera. Kakav je osećaj stajati iza mix pulta pred tako velikim brojem ljudi?
– Fenomenalan! Pred svaki nastup jedva čekam da izađem pred publiku.

U nekoliko (kreativnih) reči
Kako bi opisao sebe u nekoliko reči, na kreativan i neobičan način?
– Malo je teško opisivati sebe, ali rekao bih ovako kako drugi kažu – spontan, pomalo blesav, uvek pozitivan, iskren i otvoren.

Nedavno je si objavio drugi CD pod naslovom “Love Is Taking Control”. Isplati li se danas objaviti ceo album?
– Kao i inače, stvarao sam pesme i odlučio da napravim selekciju i izdam drugi album. Mislim da se isplati, jer tako nastaje tvoja lična diskografija. Obično svi teže da naprave hit, što kod mene nije slučaj. Pravim muziku onako kako osećam.

Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva
Igor Garnier/Photo: Privatna arhiva

Imaš svoj i record label. Tvoja izdavačka kuća nosi specifično ime “Watermelon”. Kako si se odlučio da pokreneš sopstvenu produkciju?
– Želeo sam da svu svoju muziku stavim na jedno mesto gde će ljudi moći lako da je pronađu. Budući da mnogo volim lubenice, label sam nazvao Watermelon Recordings. Nisam očekivao da će postati jako praćen kako u našem regionu tako i u inostranstvu.

Snimaš pesme s mladim talentovanim ljudima i time im na neki način pomažeš u karijeri. Koliko je to uticalo na tvoju karijeru i da li si razmišljao o tome da i ti zapevaš?
– Na neki način pomažem ja njima, ali i oni meni. Svako je specifican na svoj način, i uvek težim ka tome da pevač ili pevačica sa kojim sarađujem unesu nešto svoje u ceo projekat. Zapevati sigurno neću, više mi leži mix pult i producentska stolica.

M. Badjuk

Previous post

Dođite na putovanje "Od džeza do popa" u Cvijetu

Next post

Max Steel: od animiranog junaka do Bena Vincela

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *