Home»Pulse»Puls grada»Dođite na putovanje “Od džeza do popa” u Cvijetu

Dođite na putovanje “Od džeza do popa” u Cvijetu

Muzička omladina Beograda u okviru ciklusa koncerata "Ponovo u Cvijeti" publici donosi žanrovski zaokret i predstavlja muzičko veče čija koncepcija najbolje odgovara nazivu "Od džeza do popa"

3
Shares
Pinterest Google+

U Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, 11. oktobra 2016. od 20 časova nastupaju: Aleksandra Bijelić-Aleksijević (vokal) i Ivan Aleksijević (klavir). Dvoje izvrsnih džez interpretatora u intimnoj atmosferi Umetničkog paviljon “Cvijeta Zuzorić” publici će se predstaviti nekim od najlepših i najpopularnijih melodija za ženski vokal i klavir – koje pripadaju žanrovima džez i popularne muzike. 

Photo: Facebook/ Aleksandra Bijelić Aleksijević
Photo: Facebook/ Aleksandra Bijelić Aleksijević

Dama kristalnog, anđeoskog vokala Aleksandra Bijelić Aleksijević klasično muzičko obrazovanje stekla je u Beogradu u Muzičkoj školi “Mokranjac”, na klavirskom odseku, a paralelno je pohađala i odsek za džez pevanje u Muzičkoj školi “Stanković”. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za teoriju i muzičku pedagogiju. Svoju džez karijeru Aleksandra je započela još 2000. godine na beogradsakoj, ali i evropskoj džez sceni. Danas intenzivno sarađuje sa Big Bendom RTS, Beogradskim Diksilend orkestrom i predvodi kvintet Alex & the Fergusons. Kao prateći vokal sarađivala je sa brojnim imenima domaće pop-rok scene. Trenutno radi kao profesor džez pevanja u Muzičkoj školi “Josif Marinković” u Vršcu.

Photo: Facebook/ Ivan Aleksijević
Photo: Facebook/ Ivan Aleksijević

Jedan od najboljih džez i pop pijanista današnjice, Ivan Aleksijević, je posle završene srednje muzičke škole “Stanković”, upisao Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, ali i započeo karijeru svirajući po džez klubovima i festivalima na domaćoj i inostranoj sceni. Član je Big Benda RTS. Nastupao je sa velikanima džez scene kao što su: Bred Lili, Klark Teri, Beni Golson, Roj Hargruv, Don Menza, Duško Gojković i Stjeplo Gut. Komponuje muziku za film, pozorište i televiziju. Kao kompozitor i aranžer učestvuje u mnogim džez i world music sastavima.

Previous post

Naučite kako da "pokradete lopova" - kratak kurs u srpskim bioskopima od 13. oktobra

Next post

IGOR GARNIER ZA HEADLINER: Za sve su "krivi" deda i – Milka Canić

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *