Home»Film»“Fantastične zveri i gde ih naći” – ekranizacija knjige čuvenog magizoologa Njuta Skamandera

“Fantastične zveri i gde ih naći” – ekranizacija knjige čuvenog magizoologa Njuta Skamandera

Saga o Hariju Poteru je završena, ali počinje nova koja se bavi dešavanjima mnogo pre odlaska malog čarobnjaka u Hogvorts

0
Shares
Pinterest Google+
Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Književnica Džoan Ketlin Rouling , pripremila je novu poslasticu za sve ljubitelje magije. Napisala je roman “Fantastične zveri i gde ih naći”, (kao autor naveden je imaginarni magizoolog Njut Skamander) , vodič kroz magične zveri koje su spomenute tokom serije. Mnoga od tih legendarnih stvorenja preuzeta su iz kultura raznih naroda, uključujući grčku i egipatsku mitologiju kao i britanski i skandinavski folklor.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Glavna uloga u istoimenom filmu dodeljena je Ediju Redmejnu, koji igra čarobnjaka i magizoologa Njuta Skamandera, a radnja se događa 70 godina pre nego što je saga o Hari Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka, jer skoro u svakom čarobnjačkom domu u zemlji, stisnutu između debelih tomova magijskih priručnika, možete da nađete i primerak “Fantastičnih zveri i gde ih naći”. Eto od sada, makar samo za kratko, i normalci  imaju priliku da otkriju gde žive Petonošci, šta jedu Jastučarke i zašto nije dobro ostavljati mleko za Knarlove.

Film “Fantastične  zveri i gde ih naći” možete da pogledate  u bioskopima od 17. novembra.

Previous post

Nove snoubord ludorije Travisa Rajsa

Next post

"Gospoda Glembajevski" stižu u Beograd

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *