Home»Pulse»Najave»IZA HORIZONTA – Koncert u čast Laze Ristovskog

IZA HORIZONTA – Koncert u čast Laze Ristovskog

U znak sećanja na virtuoza na klavijaturama Lazu Ristovskog, jednog od najomiljenijih muzičara ex-Yu prostora, člana Bijelog dugmeta i Smaka, 9. novembra će u Sava Centru biti održan koncert "Iza horizonta"

0
Shares
Pinterest Google+

Najznačajniji Lazini saradnici, na čelu sa Goranom Bregovićem, Alenom Islamovićem, prijatelji iz grupe Smak, Kiki i Piloti, Neverne Bebe, Yu grupa, Kepa & Free Spirits, Aleksandar Lokner, Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov, Zana, Boki Milošević, Bilja Krstić, Ogi Radivojević, Gis maj Es, Nikola Čuturilo Čutura, Johnny Ranković, glumac Lazar Ristovski i mnogi drugi podsetiće publiku na opus i značaj ovog velikog umetnika, kompozitora, producenta i aranžera, kroz osvrt na njegove najpoznatije hitove jugoslovenske rok, instrumentalne i filmske muzike.

Uskoro i dokumentarac "Iza horizonta"

Koncert “Iza horizonta” je deo istoimenog projekta koji su u znak sećanja na prerano preminulog umetnika osmislili njegova ćerka Sanda i zet Ivan Grlić a u toku je i snimanje dokumentarnog filma. Grlić je i autor umetničkih video radova koji će uz arhivski materijal ovaj koncert učiniti istinskim audio – vizuelnim spektaklom. Laza Ristovski bi uskoro napunio 60 godina, a sledeće godine se navršava decenija od njegove smrti.

Laza Ristovski i Goran bregović/Photo: Zoran Trbović
Laza Ristovski i Goran bregović/Photo: Zoran Trbović

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Sava Centra kao i u Gigstix prodajnoj mreži.

Previous post

Srpska književnost uspešno predstavljena na sajmu u Moskvi

Next post

Kajl Vester postavio novi svetski rekord: vozio skejt 143,23 km na čas!

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *